Zomer

Het asfalt trilt van de hitte, de zon blikkert op de auto’s en op het water in de grachten. Geen zuchtje wind. De lucht is een beetje zwaarder en zwanger van de zomer.

Ik word altijd een beetje nostalgisch van de zomer. Niet dat ik veel heb om nostalgisch over te zijn, maar toch. Als we allemaal een beetje onzeker de winterjas opbergen en het witte vlees aan de zon blootstellen lijken we een beetje gelukkiger te worden.

Lange zomernachten wachten, ik hou van zomer in de stad. Ik ga nooit op vakantie. Het eeuwige buitenleven, de stad donker zien worden vanaf het terras, nachtelijke ritjes naar huis op slippers. Zweetsnorren.

Het is begonnen. Ik zat afgelopen woensdag op het terras van Lebowski, met een date. Hij had een dikke trui aan. Ik nog in t-shirt, want ik kwam bij Daen’s vandaan gestuiterd. Ik zette hem met zijn gezicht naar de Dom, want hij was al jaren niet in Utrecht geweest. En ook een beetje om hem af te leiden, want ik werd een beetje ongemakkelijk van zijn interview stijl en zijn starende blikken.

Toen het afkoelde stelde hij voor ergens anders heen te gaan, ik stelde voor hem naar het station te lopen. Deze man en ik waren niet zo’n beste match. Dat had hij nog niet helemaal door, maar de zoen die ik aan zag komen ontweek ik handig.

Daten in de zomer heeft soms toch iets ongemakkelijks. De winter heeft sfeer, het is koud buiten, gezellig binnen. In de zomer is het op de een of andere manier zo obvious, je kunt je niet verstoppen. En toch doe ik het. Ik wil weer een zomerliefde.

Vorige zomer was een spannende. Ik was weg van een man, absoluut weg. Ik kwam hem te pas en te onpas tegen, en de chemie was onontkoombaar.
Ik had een skinny-dipping date op de heetste dag van het jaar in de plassen met een man die eindigde in schaamteloos wilde en letterlijk hete seks. Ik zal er eens over bloggen.

Zo’n zomer wil ik weer.

You may also like

6 reacties

  1. Ik vind daten in de zomer juist het leukste! 😀 Wel lastig dat die date niet echt door had dat de klik er niet was.. Sommige mannen lijken zoiets echt totaal niet aan te voelen hé..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *