Vreemde Dates

Dates

Mijn friend with benefits was er. Toen we allebei uitgehijgd waren en er een glas water achterover geslagen was, keek hij me aan en vroeg hij hoe mijn dates van afgelopen week geweest waren. Ik was ze alweer helemaal vergeten, dat zegt genoeg. Ik schoof een beetje van hem af en moest lachen.

Date een was met een man die best een eindje moest rijden, en al vrij snel voorgesteld had een biertje te doen. Eenmaal gesetteld op het terras op de Neude kwam ik er al vrij snel achter dat hij buiten zijn werk en verbouwingen aan zijn huis geen al te bruisend sociaal leven had. Als je me niet kunt vertellen wat je buiten je werk doet, is dat wel een teken aan de wand. Hij bleek een enorm analytische denken. Waarom dacht ik dat? Waarom voelde ik dat zo? Wat vond ik dan daar van? Ik vond vooral dat het vermoeiend was. Hij was enorm geïnteresseerd, maar ik werd er een beetje ongemakkelijk van. Hij had het niet in de gaten, en stelde voor ergens anders nog een drankje te doen. Ondertussen was het half 11, en ik vond het wel mooi geweest. Ik stelde voor hem naar het station te lopen. Aldaar ging hij voor de zoen, die ik aan zag komen en handig ontweek. Ik geloof dat het kwartje viel, want ik hoorde niets meer.

Date twee was met een man die naar de stad kwam waar ik werk, want handig. Hij bleek een beetje ouder te lijken dan op zijn foto’s. Een vriendelijk gezicht had hij wel, maar face to face vond ik hem hard. En dat zegt wat, want ik ben ook een harde. Hij had overal een mening over. Over zijn baan, collega’s, zijn ex. Zijn ex ja. Wat bleek? Ze waren uit elkaar, maar deelden nog een huis omdat hij nog niets gevonden had. Een zware dealbreaker, maar aangezien ik al wist dat ik hem niet meer zou gaan zien interesseerde het me niet veel en vroeg ik niet door. Ik zocht naar een manier om er een einde aan te breien toen hij me vroeg of ik een van die ‘onredelijke vrouwen’ was. Pardon? We zijn allemaal wel eens onredelijk, volledig afhankelijk van de situatie. Oh, dus was ik een van die bitches? Mijn wenkbrauwen zaten tegen mijn haargrens. Hij had het in de gaten, en schoof een paar centimeter achteruit. Ik hoorde sirenes. Grapjes kunnen best gemaakt worden, maar hij was bloedserieus. Laten we zeggen dat de date verder niet heel lang meer duurde.

Goed, wat hebben deze dates met elkaar gemeen? In beide gevallen hadden ze in hun totaliteit vermeden kunnen worden. Als in, deze dates hadden nooit door moeten gaan. Had ik dit van te voren geweten waren ze nooit gebeurt. En dat is tegelijkertijd een beetje het probleem als wel de reden dat ik vrij veel dates heb; ik doe liever een biertje dan iemand online te interviewen.
En toch begint het me te dagen dat ik wat selectiever moet zijn; dan maar wat minder dates, maar dan hopelijk wel met wat betere ‘kandidaten’.

Alhoewel, en ik heb het al eerder gezegd, soms is een avondje hangen in de kroeg en slap ouwehoeren te verkiezen boven een avond alleen op de bank. Ik ga het wel leren.

You may also like

6 reacties

  1. Ik was eerst ook meer van het eerst online kennismaken, en neig nu steeds meer naar snel(ler) afspreken zodat je weet met wie je praat. Wel grappig dat jij steeds meer de tegenovergestelde weg bewandelt!

    1. Nou ja, dan heb je wel een stuk minder dates opeens 😉 Ik ben nog steeds niet van het wekenlang e-mailen, maar een paar essentiële dingen moet je wel weten voor je op date gaat. Ook dat sloeg ik nogal eens over!

      1. Dat had ik bij mijn laatste (non-)date dus ook. Ik denk dat een balans ook niet verkeerd is. Maar goed, je date toch niet voor de kwantiteit, maar kwaliteit? 😉 Ik denk ook dat wij sowieso heel anders in het hele date-gebeuren staan, daarom vind ik het ook zo interessant om jouw blog te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *