Saaie Date Nummer Zoveel

tom

Tom was de date die ervoor zorgde dat ik even geen zin meer had in daten. Niet dat er iets duidelijk mis was met hem, maar het was weer zo’n date waarvan je het verloop al weet nog voordat je bent gaan zitten. Waarvan je denkt; ‘goed, een biertje en weer naar huis’.

Toen ik aan kwam fietsen, zag ik waar ik al een beetje voor gevreesd had, en ook wat ik onderhand wel beter had moeten weten. Tom had namelijk 3 foto’s op zijn profiel. De eerste waarvan je hoopt dat hij erop zou lijken, de andere 2 waarvan je hoopt dat ze gewoon oud zijn en hij veranderd. Dat was niet zo. Hij leek op foto’s 2 en 3, en foto 1 bleek vanuit een flatterende hoek genomen met de juiste hipster attributen. Ik sprak mijn balende zelf vermanend toe.

Het was zaterdagavond, en we zaten achter in de Zaak. (Ja, ik moet daar echt eens mee ophouden) We bestelden een biertje. Ik klets altijd wel, hij deed zijn best om het bij te benen. Hij had een goede baan, huis, een sociaal leven. Ik maakte de fout te vragen wat dat inhield. Hij bleek een LARP-er. Wist ik wat dat was? Helaas wel ja. Een middagje op OKCupid en je bent helemaal op de hoogte. Toen het gesprek evolueerde naar het ‘heb je nog broers of zussen’ gedeelte wilde ik het voor gezien houden. We waren toch al 2 biertjes en anderhalf uur in, een acceptabele tijdsduur.

Doordat hij iets te snel ‘ja’ zei toen de serveerster vroeg of hij nog een biertje wilde, duurde het nog zo’n half uur langer dan ik voor ogen had gehad. Ik ging nog maar eens naar het toilet. Eenmaal boven had hij weer een nieuwe vraag bedacht; hoe lang was mijn langste relatie geweest? Ik gaf antwoord en vroeg hem hetzelfde. Hij vertelde dat hij nog nooit een relatie had gehad. Ik ging rechtop zitten, dit was interessante materie. Terwijl hij zichzelf nader verklaarde (niemand tegen gekomen, het lukt niet) vroeg ik me af wat hij met me moest. Ik lijk wel leuk en lief op Tinder, dus dat kon ik hem vergeven, maar eenmaal face to face is het meestal al snel duidelijk dat sociaal onhandige, gematigde en ervarings-loze mannen en ik geen match zijn. Dat zou hij ook wel bedacht hebben dacht ik, want opeens had hij haast om weg te komen.

Ik was nog niet thuis toen ik bericht kreeg dat hij het zo leuk had gevonden. Ik moest hier weer aan denken. Ik moest m’n skills weer oppoetsen, en ik had even genoeg van saaie mannen en teleurstellende dates.

You may also like

4 reacties

  1. Ah verschrikkelijk hé! Eigenlijk heb ik best vaak op voorhand al door wat voor soort date het gaat worden. Meestal heb ik er zin in en valt het ook echt heel goed mee, maar soms denk ik ook echt op voorhand al ‘hm, dit wordt niks’ en dat blijkt dan vaak ook wel zo te zijn. Ik heb achteraf dan ook echt altijd een beetje het gevoel van ‘wat een tijdverspilling’, terwijl ik dat niet zo zou mogen zien, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *