De Stalkende Tindermatch

stalkende tindermatch

Mijn vriendin wordt gestalked. Door mijn tindermatch. Een enorm compliment natuurlijk, maar het is gewoon een giller, en ik voel me niet in het minst beledigd. Het verhaaltje gaat als volgt.

Ik had al eens een date afgezegd met Arjan. Ik had niet zoveel zin gehad, en was ook niet helemaal overtuigd. Een tweede date was nog niet gepland, maar ik had hem nog niet helemaal afgeschreven. Hij woonde in de stad waar ik werkte en een borreltje na werktijd zou niet zoveel moeite kosten. Ik moest alleen nog even zin maken.

Een paar weken geleden stond ik op een festivalletje. Het weer was heerlijk, de wijn vloeide. Toen het afgelopen was, waren vriendin en ik bepaald nog niet klaar om naar huis te gaan, dus zochten we de buurtkroeg op. Laat op de avond raakten we aan de praat met Arjan en een vriend van hem met een afzichtelijke baard. Hij was een beetje verlegen en ongemakkelijk, een veel te makkelijke prooi.

We stuurden genadeloos aan op een trio, maakten hem een beetje gek, en hij verschrompelde tot een schutterig hoopje ongemak. Lachend gaven we het op toen zijn vriend zich uit de voeten maakte. We waren dan wel dronken, maar niet gek.

Terug in de trein naar Utrecht begon het me opeens te dagen. Ik vond hem al zo’n bekend gezicht hebben en hij al een paar keer vragend een wenkbrauw opgetrokken. Ik trok mijn telefoon tevoorschijn en opende Tinder. Ja hoor, daar stond hij. Arjan, de tindermatch. Ik had hem niet direct herkend en het was me ook wel duidelijk waarom. Zijn foto’s waren iets flatteuzer dan de werkelijkheid. Hij had me al een berichtje gestuurd. Hij was te dronken geweest, maar hij had wel in de gaten gehad dat ik het was. Ik stuurde iets korts terug en stapte op de fiets.

De volgende ochtend had hij nog een paar berichten gestuurd. Sorry dat hij niets gezegd had, maar hij was voornamelijk geïnteresseerd geweest in mijn vriendin. Was zij misschien ook into baarden en had ik haar telefoonnummer? Gierend van de lach stuurde ik het screenshot door naar vriendin. Ik wist de antwoorden wel, maar ze moest het wel weten. Negatief. Ze was niet into baarden of hem, en ik ging hem zeker haar nummer niet geven. Waar kende ik haar dan van en was het echt zo’n leuke vrouw als ze leek? Ik vertelde hem dat ik zeker geen informatie over haar vrij ging geven. Ze had geen interesse en dus ging ik haar privacy niet te grabbel gooien, los van het feit dat ze waarschijnlijk wel een beetje teveel vrouw was voor een man als hij. Hij zweeg.

Er ging wat tijd voorbij, tot afgelopen weekend. Vriendin appte dat ze urenlang achtervolgt werd in de kroeg door m’n tindermatch, tot op het punt dat haar mannelijke vriend duidelijk had moeten maken dat hij moest opbokken. We lachten er hartelijk om en spraken af dat we de volgende keer geen medelijden zouden hebben.

Eenmaal thuis zag ik dat hij me ontmatcht had.
Met de groetjes van Belle!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *