Paranoia

paranoia

Ik geloof dat ik nog niet eerder zo’n lange pauze tussen mijn posts gelaten heb. En nee, dat komt niet doordat ik ondertussen in Lyon (ik haat Parijs) klef zit te doen met weet ik veel wie. Het is doodsimpel; de afgelopen 2 weken ben ik elke avond, van zondag tot zondag op pad geweest. Hartstikke leuk, maar ik was bekaf. De leeftijd heeft er vast een beetje mee te maken, en daarbij zit mijn hoofd boordevol.

Een keer in de zoveel tijd ben ik een tikkeltje paranoïde dat ik ‘ontdekt’ ben of word, en ga ik als de sodemieter van alles zitten editten. Er zijn heus mensen die weten dat ik blog, maar degenen die dit blog ook daadwerkelijk kennen en dus lezen is minder dan een handvol. En daarin ligt de paranoia een beetje. Vanachter je scherm is alles makkelijker. Niet alleen online, trouwens. Zelfs in real life rijst de vraag; welke helft van jezelf laat je zien? Wordt het een gevalletje eerlijk oversteken? Komt iets van wat je verteld, hier of waar dan ook, terug to bite you in the ass? Ik draaf een beetje door, maar je snapt het wel. Soms weet je niet of de keuzes die je maakt de goede zijn.

Zoals sommigen weten werd ik onlangs (in een comment) een hoer genoemd. Nu heb ik daar absoluut niet wakker van gelegen, en eerlijk is eerlijk, zo’n soort opmerking had ik al wel eerder verwacht. Een oordeel is snel geveld, en (ik ga er voor het gemak even vanuit dat het een man was) het soort mannen dat dit soort dingen roept zijn vaak van het soort die het niet kunnen verkroppen dat vrouwen vrij zijn om hun eigen keuzes te maken. Ik twijfelde om erover te schrijven, het is een prachtig voorbeeld van slutshaming, maar alles wat je aandacht geeft, groeit. De reden dat ik er nu wel, hetzij kort, over schrijf is omdat het wel een beetje linkt aan de paragraaf hierboven. Paranoia dus.

Al met al, dit is dus een beetje een verklaring slash halfslachtig excuus voor de radiostilte. Met die paranoia komt het wel goed.

You may also like

6 reacties

  1. Paranoia hebben we allemaal wel eens last van maar laat je nooit de mond snoeren. Je schrijft het allemaal goed en ik ben fan! En als een vrouw die vrij haar eigen keuzes maakt wordt bezien als ‘hoer’, dan is er hier nog één. Geniet van Lyon 😉

  2. Ik vind je blog en je verhalen nog steeds geweldig en degene die jou zo noemt zit natuurlijk zielig in zijn of haar eentje achter de laptop stoer te doen #desktopwarrior. Een charmant middelvingertje opsteken en lekker doorbloggen!

  3. Paranoia doesn’t mean nobody’s following you…….
    Actually we are following you so you are right to be paranoid.

    Laat je niet gek maken, haters gonna hate ze zijn gewoon jaloers dat ze niet met zo’n stoer wijf kunnen omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *