Het Lijntje en de Exen

lijntje en exen

Ken je dat, dat gevoel dat je aan het lijntje gehouden wordt? Hoewel ik er zelf m’n uiterste best voor doe om dat niet bij een ander te doen, overkomt het me zelf nogal eens. Al is overkomen natuurlijk niet het goede woord. Toestaan, zullen we maar zeggen.

Na de one night stand met de man zonder naam was ik in de veronderstelling dat dat het was. Daar diende het hele geen naam en telefoonnummer tenslotte ook voor. En toch, na een dag of wat, had ik een Facebook bericht. Dat hij het leuk had gevonden en het toch wel jammer dat ik niet gebleven was voor de koffie. Van een naam gingen we naar een nummer.

Hij zou naar Utrecht komen. Hoewel ik er een vaag gevoel over had, hij was moe, sprong ik toch onder de douche. En je weet, zodra je helemaal klaar bent, komt de afzegging. Hij had zich bedacht dat hij nog niet gegeten had, en was toch wel erg moe. Ik was not amused, helemaal omdat het krap een uur voor tijd was. Zit je dan, helemaal klaar om de deur uit te gaan. Mijn enthousiasme nam merkbaar af. Geen zin is prima, maar dat gewoon melden is vaak een waarheid waar veel mensen moeite mee hebben.

Een week later wilde hij het nog eens proberen. Hij had zich er rot over gevoeld en had me niet het gevoel willen geven dat hij me aan het lijntje hield. We zouden een borrel doen na het werk. Halverwege de middag checkte ik of het nog door zou gaan. Ik had niet veel zin in weer een last minute afzegging, en bovendien had ik dan wel wat anders te doen. Dat laatste zei ik er uiteraard niet bij. Nu bleek het zijn beurt om not amused te zijn. Hij werd onzeker van mijn vraag, en had niet de zin om mij ervan te overtuigen dat hij echt wel zin had. Ik vond het prima en zei de hele handel af. Twijfelende en onzekere mannen zitten heel diep in mijn irritatie zone.

Alsof het te ruiken was; kreeg ik die week welgeteld 3 berichten van ‘exen’.
De eerste was van Jim. Vanuit het niets kreeg ik een ‘hee, hoe is het nu?’ app. 2 jaar na dato, wel te verstaan. We hadden elkaar 2 keer gezien. Na de tweede date en een spannende nacht, verdween hij langzaam maar zeker van de radar. Ik stak er geen moeite in, en hij verdween. Tot vorige week. Hij vond het jammer dat we er niet meer uitgehaald hadden, en als ik nog beschikbaar was, dan wilde hij wel weer eens een drankje doen. Op mijn reactie dat ik het momenteel deed met een man met een grote en vooral lekkere lul (I wish) reageerde hij dat hij wel mee wilde doen. Toen wist ik het weer. Hij was wel van de MMV.

De tweede was van mijn vaste friend with benefits. 8 maanden lang zagen we elkaar, en dat ging een maand of 2 op een vervelende manier stuk. Ik kreeg een lang excuus bericht. Hij had zich als een zak gedragen. En hoewel hij alle dingen die gezegd waren op dat moment meende, zat hij middenin een mini burnout, en een algeheel vervelende periode. Hij begreep het als ik hem niet meer wilde zien. Ik vroeg hem wat hij nu precies van mij verwachtte en wilde. Hij miste de seks, en verwachtte niets, behalve misschien een gezellige avond om te kijken of er misschien nog wat was. Ik betwijfel of ik gezellig kan doen. Dingen als ‘ik heb geen enkele manier behoefte aan je, en ik heb geen zin om je in te passen’ onthou ik altijd erg lang.

De laatste was van de piemel man. Nadat we vriendelijk uit elkaar waren gegaan, was er sporadisch contact. Toen ik in een kort gesprekje aangaf last van mijn rug te hebben, bood hij een massage aan. Nee zeggen tegen een gratis massage doe ik nooit, dus ook nu niet. We aten wat, dronken wat, en dat ging wonderwel. Zijn massage was boven verwachting goed, bovendien maakte hij zich er niet met een kwartiertje vanaf. De verdwaalde hand hier en daar stoorde me niet. Na een uurtje werd ik onder de douche gezet, vakkundig ingezeept, en naar bed gedragen. Verrassing. Wat geen verrassing was, was het vervolg, maar hee. Voor een anders zondagavond op de bank: ik klaagde niet.

Soms denk ik wel eens; ik ben die vrouw die over 20 jaar nog single is, en waar de exen de deur platlopen maar niemand zich commit.
Ze is toch wel tof
Ze is lekker
Ze doet bijna nooit moeilijk
Ze is lekker flexibel
Het is altijd gezellig.
Waarom is ze single? Weet ik eigenlijk ook niet.

You may also like

8 reacties

 1. Soms heb ik dat gevoel ook. Dan zie ik mensen om mij heen relatie beginnen en denk ik: wtf? Hoezo ben ik dan nog alleen? En dan bedenk ik me weer dat ik ten eerste op de verkeerde types val. Bezet en verknipt schijnt tegenwoordig helemaal mijn ding te zijn. Ten tweede ben ik best veel eisend: Werk je niet hard genoeg voor mij? Dan niet! Het is graag of niet. Dan heb ik ook geen zin om er veel energie in te steken. En last but not least: De mannen die wel interesse tonen wimpel ik direct af omdat ik simpelweg niet op ze val. Maar hey, liever nog 20 jaar vrijgezel en een leuk leven dan met een Harry op de bank waarvan ik ril bij de gedachte dat ik er straks naast in bed moet kruipen.

  1. Mijn gedachte is altijd; schrik ik me dood als ik ernaast wakker word? Het antwoord is meestal ja bij de mannen die mij leuk vinden. Een beetje zoals daten in je league; de mannen die ik leuk vind vinden mij niets en andersom. Verkeerde golflengtes of zo. Ik merk wel dat ik steeds harder word. Graag of niet is helemaal mijn ding, en dat helpt wellicht ook niet echt!

 2. Oooohhh beauty. Wat een drama! Ik heb de man die op mij viel (en die ik wel knap en leuk vond) ooit eens een kans gegeven. Met de gedachte dat ik nou toch eens normaal moest doen en voor de Perfecte Man moest gaan. Maar een perfecte man werkt ook niet.

  It’s all fucking bullshit. Na de eerste keer seks heb ik hem om half vijf de deur uitgewerkt. Wat kan ik erover zeggen? Sommige mensen hebben gewoon iets (ondefinieerbaars) nodig.

  Waarom is ze single? Omdat ze niet bang is om dat niet te zijn.

  1. Tegelijkertijd moet ik er ook een beetje om lachen hoor 😉 Ik heb het wel eens andersom gedaan; de ‘mwah’ man een kans gegeven, want er was toch niks mis met hem? Werkt ook niet.
   En laten we wel zijn; ain’t no better time to be single dan nu!

 3. Haha herkenbaar ja! Denk het ook wel eens. En die mannen die je aan het lijntje houden, of eigenlijk wat jij zegt; waarvan je het toelaat, ook herkenbaar. Maar laat je je niet aan het lijntje houden omdat je zelf ook weet dat er verder niets in zit en hij ook een makkelijke optie is op een avond gezelligheid en seks? Denk het graag andersom, klinkt positiever :-p

 4. Meis, zo herkenbaar allemaal, je blog en de bijbehorende reacties… hands up voor de singles die single zijn omdat ze weigeren te settelen, niet bang zijn om alleen te zijn en living their lifes to the fullest !! Het is bij mij ook alles of niks, werkt inderdaad niet mee, maar zo lang ik blijkbaar nergens concessies wil doen in dit verhaal, ben ik de ware niet tegen gekomen. Misschien hoop ik op iets wat niet realistisch is om te verwachten, maar voor minder doe ik het niet 🙂 Ergens vind ik het wel jammer dat de spoeling vrijgezelle vriend(inn)en inmiddels heel erg dun is, maar dat compenseer ik met het lezen van jullie blogs 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *