Hoteldebotel

hoteldebotel

Het gebeurt niet vaak dat ik compleet hoteldebotel ben van iemand, head over heels, blown away. Sterker nog; dat gebeurt heel zelden. 1 keer in de 3 jaar, als ik terugkijk. Een vrij lage score. Maar Stef lukte het, en het kostte hem niet eens heel veel moeite.

Stef was een tindermatch, die na een uurtje chatten vroeg of ik wijntjes kwam drinken in een warm caf├ę Amsterdam. Dat wilde ik heel graag (de man was woest aantrekkelijk) maar het geval wilde dat ik al een andere date had staan. Hij vond dat ik het maar moest afzeggen, hij was leuker. Dat vond ik zelf ook wel, dus zei ik de andere man af met een smoes. Karma punten right there.

Hij stond te wachten bij de piano. Ik verschoot een beetje van kleur. Normaal gesproken zou een man als hij totaal out of my league zijn. Hij had echter nergens last van en ik kreeg 3 dikke zoenen. We zetten koers naar mijn favoriete bruine kroegje in de Jordaan en bij een paar glazen rode wijn, dichtbij elkaar gezeten, kletsten we tot in de vroege ochtend. Hij ging de diepte in, onmiddellijk, en ik ging erin mee alsof het niets was. Alles passeerde de revue. Hij was kalm, doordacht en ik wilde nergens anders zijn dan daar, in die kroeg.

Op dat moment wist ik al dat hij nog niet zo heel lang single was, zelfs niet eens in Nederland woonde. Hij was er open en eerlijk over, evenals over zijn intenties. Toen het tegen 2 uur liep en hij nog een drankje wilde halen wilde ik niets liever dan blijven, maar vertelde hem dat als hij niet verantwoordelijk wilde zijn voor een slaapplaats, dat ik mijn trein zou moeten gaan halen. Dat drankje kwam gewoon. Het stemmetje in mijn achterhoofd verdronk ik erin.

Toen we de kroeg uitgezet werden en op weg naar zijn appartement op een bruggetje stonden te zoenen wist ik dat het al te laat was. Binnen pakte hij wijn uit de koelkast, een gitaar en liepen we door naar het dakterras. Midden in de binnenstad op de 7e verdieping ademden we wolkjes de nacht in. We dronken meer wijn, hij speelde, zong een liedje terwijl ik op de dakrand gezeten warm werd van binnen.

Later, binnen, kleedden we elkaar uit voor de manshoge ramen. Hij vond Amsterdam zo slecht niet meer. Toen we naakt tegenover elkaar stonden glimlachte hij. Was dat allemaal voor hem? Ik moest hardop lachen, da’s best een goeie zin. Hij tilde me op en droeg me naar de slaapkamer. Ik had allang gezien dat hij op z’n zachtst gezegd flink was. Zo flink dat ik wel een beetje hoopte dat hij een shower was. Dat bleek niet het geval. Toen hij tegen het ochtendgloren van me afrolde en zuchtte dat hij sterretjes zag, kon ik niet laten op te merken dat er ook wel erg veel bloed heen moest. We sliepen tot de middag, hadden trage seks en een traag ontbijt.

Toen ik mijn spullen bij elkaar gezocht had gingen we tegelijkertijd de deur uit. Op de hoek van de straat zeiden we gedag, en liepen weg in tegengestelde richting. Ik liep naar het station en vroeg me af waar ik aan begonnen was. Niet dat ik hoge verwachtingen van hem had, hij zou binnenkort weer vertrekken en ik had wel in de gaten dat hij goed was in het spelletje. En wat moet je met een man die koud single is? Ik luchtte mijn hart bij een vriendin en ging vroeg slapen.

De volgende ochtend werd ik wakker met een bericht.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *