Festival Seks

festival

Een paar weken geleden was ik op Down the Rabbit Hole. Hoewel het ‘pas’ de vierde editie was, is het in die korte tijd al een favorietje geworden. Laat mij maar lekker festivallen. Afgesloten van alles daarbuiten, dansen tot het zweet van je rug loopt, niets anders dan muziek, vrijheid en liefde, en dat alles 3 dagen lang. Als de nachten overlopen in de ochtend en je van electrohouse naar rave naar easy listening gaat en dan zonder te douchen je matje opzoekt. Zo’n festival. Ik word er gelukkig van.

Tegen het middaguur rolden we de tent uit en ontbeten met whisky cola’s en krentenbollen. Rond een uur of 2 begaven we ons dan naar het terrein en volgden de rondes van tent naar container naar vuige veldjes. We liepen in kittige jurkjes, vreemdsoortige regenponchos en uiteindelijk in bikini omdat er dan tenminste geen kleren nat werden. Er werden deals gemaakt om ‘s nachts te gaan skinnydippen in het meer.
We dansten tot onze haren aan ons gezicht geplakt zaten. De tent was vochtig van alle plakkerige lijven, de muziek was zo strak en de bassen zo heftig dat je er een hartritmestoornis van zou krijgen. Het was fantastisch.

De liefde was overal. Van stiekeme stelletjes in de bosjes tot subtiele verlangens en opzichtig geflirt. Terwijl mijn prachtige vriendinnen tot respectievelijk categorie 2 en 3 behoorden, bevond ik me middenin de nacht nabij een idyllisch veldje. Ik was mijn vriendinnen kwijtgeraakt tijdens een containerparty, en hij zou me wel helpen zoeken. We zochten niet erg hard. Ik wist wel waar ze waren, maar vertelde het hem niet. We zaten tegenover elkaar op de grond onder een afdakje en praatten zachtjes. Zoenden zachtjes. Zo’n gesprek wat je bijblijft omdat het intiem was, maar waarvan je de volgende dag niet meer weet waar het over ging.

‘Je moet gaan.’ We hoorden mijn naam tussen de flarden door. Ik moest inderdaad gaan. Hij hielp me overeind en veegde mijn wilde haren bij elkaar. Hij beloofde dat we elkaar weer tegen zouden komen. De man met de lange haren en ik namen afscheid en ik voegde me bij mijn mini clubje. Met de armen om elkaar heen liepen we terug naar de camping.

De liefde was ook op die camping. In de ochtend, die laatste ochtend, terwijl we wachtten tot het ophield met regenen en zachtjes fluisterden tegen elkaar, hoorden we een diepe zucht uit het tentje naast de onze komen. Een ingehouden kreun volgde. We lachten zachtjes, maar moesten daarna met de hoofden diep in het kussen toen de dame in kwestie werd verzocht te slikken. Met rood aangelopen hoofden van het ingehouden lachen high-fiveden we elkaar. Er had in elk geval iemand een goede beurt gekregen.

Kon het leven maar altijd een festival zijn.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *