Door de Mand Vallen

FOTO MAND

Nee, ik niet. Tenminste, voor zover ik weet. Maar sommige mannen zijn ofwel een beetje dom, of hebben een vertekend zelfbeeld. Want wat ze dan als reactie van een vrouw zouden verwachten als ze eenmaal aan zouden komen lopen is me een raadsel.

Ik had afgesproken met Jaap. Hij zou naar mijn werk stad komen, waar we een drankje zouden doen. Rond lunchtijd kreeg ik een berichtje. Hij hoopte dat hij me zou herkennen. Er ging ergens een belletje af. Op mijn opmerking dat hij me zeker zou herkennen omdat mijn foto’s recent waren, biechtte hij op dat de zijne dat niet waren. Ik zette mijn hakken in het zand. Ik wist al wat er zou gebeuren en had daar geen zin in. Ik vroeg hem om een recente foto. Hij deed het af met een grap, ik had al toegezegd, dus moest ik wel komen.
Hij was schijnbaar het fenomeen keuzevrijheid vergeten, want toen ik meldde dat ik me geenszins verplicht voelde op te komen dagen ging hij overstag. Onder protest uiteraard, want was ik dan zo iemand die alleen op uiterlijk afging?

Ik wachtte rustig af en boven verwachting kwam die foto alsnog. Zoals ik al had verwacht was hij een kilo of 20 aangekomen sinds die eerste foto, en leek hij er zelfs helemaal niet meer op. Ik liet hem weten dat ik niet zou komen. Niet alleen vanwege zijn uiterlijk, ik vond het veelzeggender dat hij het nodig had gevonden erover te liegen om zo iemand om de tuin te leiden. Ik had helemaal geen zin tegenover iemand te zitten die me had willen testen. Hij was boos. Ik ontving een bericht of 5 waarin hij me beschuldigde van oppervlakkigheid, en ik werd met alle vrouwen over een kam geschoren. Ik was respectloos en hij verdiende een kans.

Gereageerd heb ik nooit meer, ik voelde me niet aangesproken. Kilo’s zitten me, tot op zeker hoogte, niet dwars. Sterker nog, ik hou niet van magere mannen, maar dat soort misleiding staat me tegen. Als je denkt je beter voor te moeten doen dan je bent, op wat voor manier dan ook, zegt me dat genoeg over wie en wat je juist wel bent. Buiten dat, lijkt het me alleen maar pijnlijker als je face to face afgewezen wordt bij een date omdat je niet lijkt op je foto’s. Voor het lijdzaam uitzitten van een biertje omdat ik er toch al ben ben ik ook het type niet.

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *