Die Chicks

Ik mag graag gesprekken afluisteren. Op straat, in de kroeg, in de trein, ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig. Ik heb zelden een koptelefoon op, omdat ik dan niet meer kan luisteren naar wat er om me heen gezegd wordt. Laten we het erop houden dat je nog eens wat leert.

Gisteren stond ik te wachten op mijn vriendin in de stad. Naast mij stonden 2 mannen waaraan ik nog niet veel aandacht had geschonken, maar ik veerde op toen ik ‘je moet investeren in die chicks, en daar heb ik gewoon geen zin in’ hoorde. Mijn vriendin was een beetje vertraagd, en het gesprek ging als volgt:

‘Was dat die tinder date?’
‘Ja.’
‘Die was toch leuk?’
‘Jawel, maar het heeft toch geen zin joh.’
‘Hm.’
‘Best gezellig hoor, maar ik heb helemaal geen zin om er veel tijd aan te besteden.’
‘Gewoon mee naar huis nemen, ben je er ook meteen weer klaar mee.’
‘Ja man.’

Ik had zin om me om te draaien en door te vragen, maar het deed me denken aan mijn korte maar stormachtige periode met de muzikant waar ik 2 jaar geleden mee datete. Op date 1 hadden we het over seks. Op de goede, subtiele manier. Hij verkondigde dat als hij interesse had, iemand leuk vond, hij niet meteen met haar naar bed wilde. Ik maakte de fout met hem mee naar huis te gaan.

Maanden later, toen ik misging, herinnerde ik hem aan die uitspraak. Hij zei niet meer te weten dat hij het gezegd had, maar was het er wel mee eens. Waarna hij zich haastte te zeggen dat er uitzonderingen waren. Onzin natuurlijk. Als mannen dat soort dingen verkondigen moet je ze geloven. Net zoals wanneer ze zichzelf een eikel noemen. Meteen aannemen voor waarheid.

En ik? Ik geloof zozeer in wachten tot een derde date. Het doet er niet toe. Leuk is leuk, seks doet daar niets aan af (ervan uitgaande dat die goed is) maar het kan dingen wel compliceren. It’s not for everyone. Wat betreft die mannen; zullen ze ooit weten wat ze willen, of weten ze dat pas bij die ene?

You may also like

2 reacties

  1. Ik vrees dat dit de toekomst van De Liefde is. ‘Scoren’ wordt (de heren) zo makkelijk gemaakt. De volgende generatie zal niet eens meer weten hoe het ook kan.
    Zelf ook recentelijk (zeer waarschijnlijk) weer te maken met een Hans Klok met zijn eigen ‘Grote Verdwijntruc’. Zo jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *