De Veelbelovende Date

Op zo’n hete, zweterige zaterdag zoals die van afgelopen week, had ik een date. Ik was weer terug bij mijn ‘oorspronkelijke’ voornemen eens wat langer de tijd te nemen alvorens af te spreken, en dat was met de 10 dagen (wat uiteraard niet aan mij lag) die dit duurde voor mijn doen ontzettend lang, maar toch liep het. De man was aantrekkelijk, had een baan en een huis, en appte vanuit de kroeg, zij het in de juiste dosering. Het is bijna een science.

Het werd een park date. Nu had ik eerder een park date gehad op een zinderende zomerdag, maar aangezien ik deze redelijk veelbelovend vond, sprak ik met mezelf af me te gedragen. Hij zat al te wachten op zijn fiets, vastgeplakt aan een lantaarnpaal, en ook nog eens goed gekleed gezien de temperaturen. We zeiden hallo, namen elkaar eens op, en besloten dat we allebei op onze foto’s leken.

Eenmaal gezeten bij de vijver op een kleedje, kwam de wijn tevoorschijn. We kletsten. De mensen om ons heen kwamen en vertrokken. Hier en daar kwam er een barbecue tevoorschijn. Hij was een kletser, een rasechte Utrechter. Nadat ik erachter was gekomen dat je in het park restaurantje niet naar het toilet mocht (serieus) ging de het bier open. Hij schrok niet van al mijn vragen, en ik stel er altijd een hoop. Sommige dingen kun je maar beter snel vragen. Voordat de mix insloeg, besloten we wat te gaan eten.

We waren allebei niet vies van een beetje spicy food, en deden ons flink tegoed. En toen ik zo dicht tegenover hem zat, begon ik me opeens te bedenken hoe hij eruit zou zien zonder baard. En dat kan je beter niet doen. Hij heeft er nu eenmaal een, en zo lang hij er niet afgaat is er niks aan de hand.
Hij vroeg wat ik zaterdag deed. Hij vond het een perfecte date en wilde me graag weer zien. Van een leuke date vertrekken als de volgende al staat is ook wel eens een frisse wind.

Dus, als je zaterdag een stel een beetje awkward ziet zijn op de Parade, goeie kans dat ik het ben.

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *