De Treindate

treindate

Ik was Ralph al een paar keer tegen gekomen in de stad. Op al zijn Tinder foto’s heeft hij hetzelfde shirt aan, dus hij was makkelijk te spotten. Toen hij op een woensdagochtend opeens een paar stoelen verderop in de trein ging zitten, herkende ik hem direct. Hij had zijn Tinder shirt aan, hetzelfde shirt waarin ik hem in het weekend ook al op Trek rond had zien lopen. Ik had toen nog overwogen om hem mijn overgebleven munt te geven, maar was nu blij dat ik dat niet gedaan had. Hij herkende me niet, en dat vond ik prima.

Toen ik hem die avond ook voorbij zag komen op Happn (uiteraard) besloot ik hem eens te swipen. We kletsten wat, en toen ik hem vertelde hem al een aantal keren tegengekomen te zijn, biechtte hij op dat hij me wel gezien had die ochtend. Hij had niet zo goed gedurfd, bovendien zat de trein een beetje vol en zou het wel een tikkeltje gênant zijn. We spraken af dat als we elkaar de volgende keer tegen zouden komen we er schijt aan zouden hebben en de treindate een feit zou zijn.

Die volgende keer kwam al 2 dagen later, op weg naar huis. Uiteraard liep ik in een oud t-shirt en minimale make-up. Het was vol, ik moest staan in het gangpad en was hem ongezien voorbij gelopen, maar kreeg een Tinder bericht dat hij mijn knalgroene rugzak zag. Ik keek een beetje om me heen en zag een hoekje van, jawel, hetzelfde shirt. We appten wat heen en weer tijdens de rit en uiteindelijk stelde hij voor om die treindate dan maar boven in de hal te doen. Gewoon even hoi zeggen.

Ik nam afscheid van mijn collega met een smoes, en wachtte. Verlegen stond hij even later tegenover me. Hij werd er een beetje ongemakkelijk van, merkte ik. Hij had ook weinig voorbereidingstijd gehad, en sommige mensen werden nu eenmaal ongemakkelijk van dit soort dingen. We kletsten een paar minuten, en hij gaf toe dat dit soort dingen hem toch beter afging in de kroeg. We namen afscheid met een halfslachtige afspraak dan binnenkort de kroeg maar eens op te zoeken.

Eenmaal thuis wisselden we telefoonnummers uit, maar of die kroegdate ervan gaat komen? Ik betwijfel het. Zo ja, dan rijst de vraag: heeft hij ook nog andere shirts?

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *