De Relatieman

relatieman

De afgelopen 2 weken heb ik aardig wat afgedatet. Over een paar van die dates zul je binnenkort kunnen lezen op Sisi’s Daten met Sukkels, maar over de meest recente, de relatieman, lees je hier. Ja, de relatieman. De man die nooit alleen is, die van relatie naar relatie rent en het gelukkigst is als hij iemand heeft om naar thuis te komen. Normaal gesproken begin ik niet eens aan dat soort mannen, maar in dit geval wist ik het niet.

Leonard en ik hadden kort maar semi-krachtig gechat toen we besloten maar een biertje te gaan doen. Ik zocht een plek uit en hij hoefde alleen maar op te komen dagen. Dat deed hij. Hoewel hij op zijn foto’s leek had ik toch weer dat kalende achterhoofd gemist, maar soit, hij leek best leuk. Toen hij na de eerste zin ook nog zijn accent onder controle kreeg kon ik weer ademhalen. We gingen zitten.

Hij bleek de meest relaxte date sinds tijden, tot het gevreesde ‘wat doe jij eigenlijk op Tinder?’. Ik vertelde wat ik ik altijd vertel, en vroeg hem hetzelfde. Hij vertelde dat hij nog niet zo lang single was na een relatie van 14 jaar. Ik schoof een stukje achteruit en vroeg hem hoe lang. 2 maanden. Hij zag dat ik schrok, want ik verslikte me bijna. Wat deed hij hier dan? Hij moest een beetje lachen en haastte zich te zeggen dat de Tinder-cultuur eigenlijk niets voor hem was, bovendien waren ze al een poosje van tafel en bed gescheiden, dus zo recent was het nu ook weer niet.

Als je, met 37 jaar, uit een relatie van 14 jaar komt, wat weet je dan helemaal van de hedendaagse datingscene? Wat weet je van casual seks, wat heb je geleerd en wanneer was je losgeslagen periode? Als je zo nieuw single bent als hij, moet je rondneuken, feesten, dingen doen waar je niet trots op bent. Waarom meteen weer een relatie? Daarnaast, wat moet zo’n man met mij? ‘Serieuze’ relaties die niet langer dan een jaar duurden, one night stands bij de fleet en niet bepaald het verzorgende type. Ik vertelde hem dat, enigszins subtiel, maar hij vond het niet zo belangrijk.

Dat bleek, want een dag later vroeg hij me uit voor date 2. Hij wilde de hele rataplan, me thuis ophalen, diner, noem het maar op, en het vloog me ontzettend aan. Hoe kon dit ooit matchen? Hij was zo serieus, wie doet er tegenwoordig nog aan dinnerdates, wie doet er nog zoveel moeite als hij deed? Ik schoot in een stuipje. Dit kon ik niet. Ik kon hem mij niet aandoen, bovendien bedenken mannen zich na 3 maanden al over hun gevoel voor mij zonder het gevalletje ‘ik ben er toch nog niet klaar voor want ex blabla.’

Dus ik zei nee. Ik was er eerlijk over, dat wel. Hij reageerde zo begrijpend en lief dat ik bijna meteen weer spijt kreeg. Mocht hij me over een paar maanden weer appen om te kijken of ik het toch aandurfde? Dat mocht.

You may also like

4 reacties

  1. Ik ben ontzettend benieuwd of hij je over een paar maanden bericht.
    Ik vind het wel charmant en ergens ook aandoenlijk. Ik snap je beslissing deels maar ben je jezelf nu niet aan het downtalken? Het kan altijd anders lopen dan je had verwacht 🙂

    Maar 2 maanden vrijgezel is ook wel erg kort ja. Sommige mensen verwerken wel sneller dan anderen, ik was na 2 maanden vrijgezel zijn ook nog echt niet klaar voor iets nieuws serieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *