De Amsterdammert

Ik was een beetje vroeg, maar toch was er geen stoel of kruk meer vrij in de bar in de Jordaan. Ik wachtte buiten op de Tinderman, en toen hij aankwam lopen, keek ik tegen zijn borst aan. Ruim 2 koppen daarboven een lachend gezicht. We zeiden elkaar gedag, hij een beetje verlegen.

We moesten een aantal bars af voor we er een vonden waar we nog konden zitten. Hij had zich weer herpakt, en we gingen los. De Amsterdammert bleek een leuke man, grappig, vrij, en nuchter op een vrij denkende manier. We maakten elkaar aan het lachen, hardop en luid. Gaandeweg schoven we dichterbij, en toen we ingesloten werden tussen de studentengroepjes werd het warmer.

We kwamen erachter dat we elkaar hoogstwaarschijnlijk al eens letterlijk gepasseerd zijn op een festival ver weg. Dat er geen trouw en kinderwens is. Dat we van plan zijn de rel-oudjes van het bejaardentehuis worden. Het resultaat was dat we ongegeneerd zaten de zoenen, midden in de bar.

Hoewel ik mezelf gezegd had de trein naar huis te nemen, zwichtte ik toch toen hij een arm om me heen sloeg en vertelde dat hij een goede fles gin thuis had staan. Dit was een leuke man, groot, sterk, met een goed verhaal. Dus we gingen op weg naar zijn appartement.

De gin werd voor de show ingeschonken. Binnen de kortste keren werd ik bij m’n broek gegrepen en op zijn schoot gezet. De bovenkleding ging al snel uit, en hij dacht dat ik voor hem wat moois aan had gedaan. De schat. Ik bezit geen afgedragen lingerie. Ik werd zonder pardon opgetild en naar de slaapkamer gedragen.

Na zo’n date zou je willen dat de seks spectaculair is. Hij had wat moeite met het condoom, gaf het de schuld. Mijn werk, waar ik gerust arrogant over ben, mocht maar mondjesmaat baten. Wellicht was het het vele bier. Hij leek wat haast te krijgen, en uiteindelijk lukte het toch. Misschien was hij ongemakkelijk, wist hij dat het niet helemaal liep.

In de ochtend werd ik ongemakkelijk. We werden meerdere keren wakker en vielen weer in slaap, en om 9 uur was ik klaarwakker. Het was me niet duidelijk wat hij wilde. Moest ik weg? Uiteindelijk koos ik om mijn kleren aan te doen voordat ik voorbij mijn welkom was. Niets genanter dan de deur uit gezet worden, en ik wilde dat vermijden. Hij stond op, maar liep niet mee naar beneden.

In de tram en de trein overdacht ik de zonde. Leuke man, seks mwah, maar wel het bekijken of er potentieel in zat waard was. Bovendien had ik door mijn aftocht misschien wel verwarring gezaaid. Ik besloot er ‘s avonds een app tegenaan te gooien. En voila; hij wil een tweede date.

Wordt vervolgd dus.

You may also like

10 reacties

  1. Hmm, ik zou nooit de volgende ochtend weg sluipen of iemand weg sturen. Ik denk nu wel iets minder ‘streng’ over seks dan eerst (vooral na mijn laatste twee avonturen, Bitterzoet en Afstand), maar ik vind het nog steeds speciaal genoeg dat ik het niet zo maar met iemand zou doen, en dus daarna weg sneaken of iemand weg sturen. (Niet dat ik jou nou ergens van beticht, helemaal niet; je begrijpt mijn punt hopelijk.) Anyway – spannend, een cliffhanger. Benieuwd naar deel 2!

    1. Ik snap je hoor, maar de realiteit is dat dat voor het gros van de mannen niet zo is in mijn ervaring. Wegsluipen was het niet echt, maar soms moet je zelf doorpakken in dit soort dingen. Ik ben een beetje door schade en schande wijs helaas.

  2. Heel herkenbaar. Condoom aanwijzen als schuldige en het de volgende morgen al dan niet weggestuurd worden. In een geval kon er nog net een mok koffie en een boterham Nutella van af.

    Kan alleen maar beter worden denk ik zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *