Daten in Utrecht

utrecht

Net als je weer even de illusie hebt dat je in een grote stad woont; word je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Ik kwam vandaag 3 exen tegen. Drie. En niet die waarvan je hoopte ze nog eens tegen te komen. Utrecht is toch niet zo groot. Waar zou je mij dan bijvoorbeeld tegen kunnen komen? Ik heb m’n favoriete dating spots eens op een rijtje gezet!

Met stip op 1: de Zaak.
Bring your own food, tot ‘s avond laat zon en net niet groot genoeg om anoniem te daten als het een beetje gênant wordt. Tikkeltje bruin, lekker relaxed, ik hou ervan. Ik datete er onder andere de Amsterdammert. Gisteren had ik er weer een date, ik vraag me weleens af hoe lang het gaat duren voordat ik vragen krijg over al die mannen.

Cafe Derat is voor de bierliefhebbers. Nu ben ik geen bierdrinker, maar toch vind ik het altijd leuk, bovendien is de rode wijn goed te drinken! Ik heb een beetje een zwak voor huiskamercafé’s en als je date ruk is, kan je altijd nog de katten knuffelen.

Talud 9 bewaar ik altijd voor een tweede date, of zelfs derde. Gewoon omdat het sfeertje best intiem is. Het is klein, een beetje donker, veel kaarsjes en goede, heel goede wijn. Als je elkaar hier niets te vertellen hebt kan het een tikkeltje gênant worden, omdat je hier dicht op elkaar zit en iedereen (niet) mee kan genieten. In het achterste hoekje zit je aan het raam aan de gracht.

Voor de dag dates is het Jozef. Lekker centraal op de Mariaplaats (dus zo weer weg als het moet) en lekker groot. Blijf wel weg uit de kinderhoek. Je kunt hier aan de koffie, de lunch of de wijn en je komt er onopgemerkt mee weg!
Als je dus niet zo zeker bent van je date, lekker hier doen. Ook hier hebben ze een huiskat, trouwens.

En als laatsten, omdat ze lekker dichtbij huis zijn, Orloff aan de Kade, en Lijn 4. De eerste is een beetje een instituut in Utrecht, de tweede een bruin café aan de Twijnstraat. (Die eigenlijk al leuk genoeg is) In Lijn 4 datete ik bijvoorbeeld de man die teveel vertelde. Soms wil je gewoon snel thuis kunnen zijn na een date, om variërende redenen en bij deze lukt me dat prima.

Utrecht is zó leuk, ik kan er wel een stapel posts over vullen. Je merkte het wellicht; dit zijn allemaal café’s. Ik heb heus wel eens dinnerdates, maar nooit op een eerste date. Als het niks is zit je er minimaal anderhalf uur aan vast, maar na een biertje kan je weer weg. Een beetje berekenend, ik weet het, maar hee. Schade en schande.

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *