Bij Twijfel…

Soms weet je dingen al wel zonder dat ze gezegd zijn. Het stemmetje in je achterhoofd wil je nog geen gelijk geven. Noem het wat je wil, struisvogelpolitiek, gut feeling, wat dan ook.
En ik? Ik draai al veel te lang mee om al te optimistisch of naïef hoopvol te zijn over een date. Gepokt en gemazeld, zullen we maar zeggen.

De tweede date met de Amsterdammert ging enigszins stroef van start. Ik had een perfecte thuiswerkdag (lees ‘werken’-vanaf-het-terras-dag), hij niet. Het verbaasde me dan ook dat hij meteen na werk op de trein zou springen om me te zien. Daar had ik niet op gerekend. Stress.

Ik wachtte hem op bij het station, en na enige moeite vonden we een plek in de zon bij De Zaak. Hij viel een beetje stil. Ik merkte het, en compenseerde, maar hield daar na een minuut of tien weer mee op. Hij was ook op deze date. Een moment vroeg ik me af wat hij zichzelf verteld had door toch te komen, of hij op zou staan na een sociaal acceptabele tijd.

Maar toch, na een biertje ging het beter. Misschien moest de dag uit zijn hoofd, misschien hoopte hij op seks, nu hij er toch was. Het werd zelfs gezellig. Hij relaxte, daardoor ik ook. Er zat zelfs nog een etentje in, op zijn voorstel. Eenmaal daar, toen we klaar waren en hij naast me gezeten een arm om me heen had, liep een van manager collega’s voorbij. Hij groette, liep door, en kwam weer terug. Met zijn assistente in kielzog. Of ik haar al ontmoet had? Ik stelde me voor, en stelde mijn date voor. Van slechte manieren kan je me niet beschuldigen.

Eenmaal buiten bespraken we het vervolg. Ik opperde hem naar het station te lopen, ging er vanuit dat hij naar huis wilde. Maar nee, hij wilde nog wel wat drinken. Bij mij thuis. Ik overdacht het snel. Ik moest de volgende dag werken, maar het was nog geen tien uur. En hij was best leuk, bovendien was ik best benieuwd of het beter zou gaan dan de eerste date.

En daar gingen we, op mijn fiets, ik achterop. Eenmaal thuis volgde hij hetzelfde scenario. Dit keer hoefde ik niet te vragen om een condoom, en had hij er minder last van. Er zat verbetering en potentieel in. Geheel tegen verwachting lukte het hem zelfs een tweede keer.
En toch sliep ik er slecht van. Niet in de laatste plaats omdat hij nogal luid ademhaalde, maar het zat me toch niet lekker. Normaal gesproken heb ik altijd een beter idee van wat men van me wil. Dit keer had ik dat een beetje verwaarloosd.

Na de ochtend douche meldde hij dat hij geen ochtendpersoon was. Mooi, ik ook niet. We dronken onze koffie in relatieve stilte, zoenden wat. Op het station was het afscheid simpel. “Tot de volgende keer”.

Ik hoorde dagenlang niets meer. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel, en stuurde hem een bericht. Het duurde twee dagen, maar hij wilde wel nog een keer afspreken. Weer bleef het stil, en toen was ik er klaar mee. Je wilt het of niet, simpel. Het stond me niet aan. Man up en kap het af. Dus deed ik het voor hem.

Zijn antwoord? “Ik vind je leuk, maar ik twijfel. En da’s niet eerlijk”. Dat is het inderdaad niet. Ik ben ook de beroerdste niet; ik zei hem gedag. Ik heb geen zin in twijfelmannen. Daar komt nooit iets goeds van. Graag of niet.

You may also like

13 reacties

  1. Intrigerend allemaal. Blijf toch benieuwd naar wat jouw verwachtingen zijn. En wat jij van hem (wie het ook is) verwacht. En in hoeverre je luistert naar jouw twijfel(s). Maar blijf schrijven! :).

  2. Je bent idd beter af zonder van zo’n twijfelman. Toen ik nog date vond ik dat het vervelendste, als een man niet duidelijk was in wat hij van mij verwachtte. Ik ben op dat vlak mss ook wel een beetje autistisch, heb het redelijk hard nodig dat iemand heel duidelijk en eerlijk naar mij is :p.

    1. Ik ben wat dat betreft denk ik een a-typische man, ook iemand die graag duidelijkheid wil (deels ook omdat ik zelf vaak snel weet of ik iemand leuk vind of niet) en iemand die ook graag duidelijk ís.

  3. Hey Belle,

    Zojuist mijn laatste blogpost geschreven. Bloggen over daten is leuk, bij wijlen zelfs verslavend maar ja… als je dan toch iemand vindt houdt het snel op. Uiteraard blijf ik jouw escapades nog volgen. Liefs ‘JungleJudy (50eerstedates.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *